Viti shkollor ka filluar në Kosovë; stolat janë bosh në shkollat ​​serbe gjithashtu këtë javë

14.09.2020 - 15:17
Srednja škola borislav mihajlović mihiz irig 3

Pas një pauze prej disa muajsh, sot filloi faza e parë e vitit të ri shkollor në shkollat ​​e Kosovës. Nxënësit që ndjekin mësimet brenda sistemit të Republikës së Serbisë, ende qëndrojnë në shtëpi. Klasat në internet janë zgjatur deri më 21 shtator.

Bazuar në vendimin e Ministrit të Arsimit dhe Shkencës të Kosovës, Rama Ljikaj, për të filluar vitin e ri shkollor 2020/21 në kushtet e një pandemie, mësimi i parë në të gjitha shkollat ​​në Kosovë iu kushtua informimit dhe ngritjes së vetëdijes së studentëve për pandeminë.

Të gjithë kërkohet të mbajnë maska, dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka shpërndarë rreth gjysmë milioni maska ​​në shkollat ​​e Kosovës.

Përveç maskave të siguruara nga partnerët, donatorët dhe vetë shkollat, Ministria e Arsimit dhe Qeveria e Kosovës kanë përcaktuar dhe planifikuar një pjesë të buxhetit për maska, produkte të tjera mbrojtëse dhe dezinfektuese, kështu që shkollat ​​do të kenë një fond rezervë për maskat, shkruan Koha.

Ministria e Shëndetësisë paralajmëroi se do të ishte shumë e rreptë në vlerësimin e masave, duke respektuar udhëzimet dhe protokollet për rritjen e disiplinës dhe ruajtjen e shëndetit të fëmijëve, mësuesve dhe qytetarëve të Kosovës.

Nxënësit në Serbinë qendrore kanë qenë në shkollë që nga 1 shtatori, dhe klasat zhvillohen në grupe. Tani për tani, vetëm studentët në komunitetet serbe në Kosovë dhe Metohi ndjekin klasat e plota ekskluzivisht në internet. Dhe megjithëse kishte pritje që ai të fillonte shkollën sot, ky vendim u zgjat për të paktën një javë tjetër.

Burimi: Radio Kosovska Mitrovica, Kosova në internet

Pax logo Logo projekta Nsi logo