Komuniteti serb: Një person nga Leposavic vdiq, 74 pacientë të rinj

Në komunat me shumicë serbe në Kosovë, nga gjithsej 249 mostra të testuara, rezultatet e të cilave arritën dje, numri i pacientëve të rinj është 74, një person vdiq dhe 13 njerëz u shëruan, njoftoi shtabi i krizave sipas të dhënave të fundit.

17.11.2020 - 10:49
Img 6492

Sipas te dhenave te fundit, një vdekje është regjistruar nga komuna e Leposaviqit, e cila është gjithashtu vdekja e katërt këtë muaj në komunitetin serb në Kosovë. Kjo është viktima e 44-të e epidemisë në komunitetin serb.

Pacientët e rinj janë nga Mitrovica e Veriut - 32, Zveqani - 13, Leposaviqi - 5, Zubin Potoku - 3, Graçanica - 8, Prilluzha- 8, Lipljan - 1, Gjilan - 4.

13 njerëz u shëruan - 7 nga Mitrovica e Veriut, 3 nga Zveçani dhe 1 secili nga Zubin Potok, Shtërpce dhe Graçanica.

Një rritje e re në numrin e pacientëve është regjistruar që nga 18 qershori, dhe një total prej 1,075 njerëz janë shëruar që nga ajo kohë.

Tani ekzistojnë 544 raste aktive të koronavirusit në zonat serbe në Kosovë.

57 persona u shtruan në spital, 56 janë duke u trajtuar në Qendrën Shëndetësore në Mitrovica, dhe një pacient u shtrua në spital në KBC Nish. Janë 487 persona në izolim në shtëpi.

Deri më tani, një total prej 1,663 njerëz të cilët janë testuar për koronavirus janë regjistruar në zonat serbe në Kosovë, nga 7,119 mostra të testuara.

489 prej tyre janë në  Mitrovicë të Veriut, 255 në Zveçan, 239 në Leposaviq dhe 152 në Zubin Potok.

Ka pasur gjithsej 454 raste në Kosovën qendrore që nga fillimi i pandemisë.

Burimi: KoSSev

Pax logo Logo projekta Nsi logo