Një person nga Zveçani ndërroi jetë, 84 pacientë të rinj në zonat serbe në Kosovë

Në komunat me shumicë serbe në Kosovë, nga gjithsej 179 mostra të testuara që mbërritën dje, numri i pacientëve të rinj është 84, një person vdiq dhe dhjetë njerëz u shëruan, njoftoi shtabi i krizave sipas të dhënave të fundit.

13.11.2020 - 11:10
Mitrovica

Që nga prerja e fundit, një vdekje është regjistruar në komunen e Zveçanit, e cila është gjithashtu vdekja e dytë këtë muaj në komunitetet serbe në Kosovë, vdekja e mëparshme është regjistruar më 8 nëntor. Kjo është viktima e 42-të e epidemisë në komunitetin serb.

Pacientët e rinj janë nga Mitrovica e Veriut - 25, Zvecan - 14, Leposaviq - 12, Zubin Potok - 5, Graçanica - 8, Peja - 2, Kosovska Kamenica - 5, Prilužje - 2, Shtërpce - 3, Gjilan - 8.

Dhjetë persona nga Mitrovica e Veriut u shëruan - 4, Zvecan dhe Zubin Potok 3 secili.

Një rritje e re në numrin e pacientëve është regjistruar që nga 18 qershori, dhe një total prej 1,045 njerëz janë shëruar që nga ajo kohë.

Tani ekzistojnë 407 raste aktive të koronavirusit në komunitetin serb në Kosovë.

40 njerëz u shtruan në spital, 39 janë duke u trajtuar në Qendrën Shëndetësore në Mitrovicë të Veriut, dhe një pacient u shtrua në spital në KBC Nish. Janë 367 persona në izolim në shtëpi.

Deri më tani, një total prej 1,492 njerëz të cilët janë testuar për koronavirus janë regjistruar në zonat serbe në Kosovë, nga 6,681 mostra të testuara.

Janë 454 prej tyre në Mitrovicë të Veriut, 234 në Zveçan, 231 në Leposaviq dhe 145 në Zubin Potok.

Ka pasur gjithsej 428 raste në Kosovën qendrore që nga fillimi i pandemisë.

Seksioni i fundit për komunitetin serbe në Kosovë u botua në 11 nëntor.

Burimi: KoSSev

Pax logo Logo projekta Nsi logo