Një person nga Mitrovica e Veriut vdiq, si dhe 97 raste të reja në zonat serbe në Kosovë

Në komunat me shumicë serbe në Kosovë, nga një total prej 189 mostrave të testuara që mbërritën dje, numri i pacientëve të rinj është 97, një person vdiq dhe 17 njerëz u shëruan, njoftoi shtabi i Krizave sipas të dhënave të fundit.

14.11.2020 - 11:00
Img 6503

Sipas të dhenave të fundit, një vdekje është regjistruar nga komuna e Mitrovicës së Veriut, e cila është gjithashtu vdekja e tretë këtë muaj në komunitetin serb në Kosovë. Vdekjet e mëparshme u regjistruan në 11 dhe 8 Nëntor. Kjo është viktima e 43-të e epidemisë në komunitetin serb.

Pacientët e rinj janë nga Mitrovica Veriore - 35, Zveçani - 21, Leposaviqi - 8, Zubin Potok - 7, Graçanica - 11, Prilluzha - 4, Shtërpce - 2, Gjilani - 6. K. Kamenica - 3.

17 njerëz u shëruan - 7 nga Mitrovica e Veriut, 5 nga Zveçani, 1 nga Leposaviqi, 3 nga Zubin Potok dhe 1 nga Gjilani.

Një rritje e re në numrin e pacientëve është regjistruar që nga 18 qershori, dhe një total prej 1,062 njerëz janë shëruar që nga ajo kohë.

Tani ekzistojnë 484 raste aktive të koronavirusit në komunitetin serb në Kosovë.

42 persona u shtruan në spital, 41 janë duke u trajtuar në Qendrën Shëndetësore në Mitrovicë të Veriut, dhe një pacient u shtrua në spital në KBC Nish. 442  persona janë në vet-izolim.

Deri më tani, një total prej 1,589 njerëz të cilët janë testuar për koronavirus janë regjistruar në zonat serbe në Kosovë, nga 6,870 mostra të testuara.

489 prej tyre janë në Mitrovicën e Veriut, 255 në Zveçan, 239 në Leposaviq dhe 152 në Zubin Potok.

Ka pasur gjithsej 454 raste në Kosovën qendrore që nga fillimi i pandemisë.

Burimi: KoSSev

Pax logo Logo projekta Nsi logo