Në zonat serbe, ka gjashtë të ardhur, një numër në rritje në jug të Ibrit

Në komunat me shumicë serbe në Kosovë, gjashtë persona të sapo sëmurë u regjistruan në 24 orët e fundit, nga gjithsej 31 rezultate që arritën në Institutin e Shëndetit Publik në Mitrovica të Kosovës, njoftoi Shtabi i Krizave.

17.09.2020 - 11:22
24 0

Raporti thekson se tre persona u shëruan në 24 orët e fundit, kështu që numri i përgjithshëm i të shëruarve është 898.

Dy persona të sapo infektuar janë nga Shtërpca, ndërsa një rast i pacientëve të sapo infektuar është regjistruar në Mitrovicën e Veriut, Graçanicë, Istok dhe Kamenicë.

Aktualisht, ka gjithsej 61 raste aktive me koronavirus të konfirmuar në komunitetet serbe, 19 pacientë janë shtruar në spital, ndërsa 42 persona janë në izolim. 16 pacientë janë akomoduar në KBC Kosovska Mitrovica, dy në KBC në Nish, ndërsa një pacient po trajtohet në KBC Dragica Mišović në Beograd.

Deri më tani, një total prej 996 njerëz të cilët ishin pozitivë për kovid-19 janë regjistruar në zonat serbe në Kosovë, dhe një total prej 5,128 njerëz janë testuar.

Burimi: Kosovë-në internet

Pax logo Logo projekta Nsi logo