Në komunitetet serbe, dy të sapo infektuar dhe pesë të kuruar

Nga 30 rezultate të mostrave që arritën dje, dy raste të reja të koronavirusit u regjistruan në komunitetet serbe në Kosovë dhe Metohi dhe pesë njerëz u shëruan, tha Desanka Novaković, një epidemiolog në Institutin e Shëndetit Publik në Mitrovica të Kosovës, në konferencën për shtyp.

11.09.2020 - 15:43
119104541 947662862404683 3914576514940188991 n

Në 24 orët e fundit, një person i sapo sëmurë u regjistrua në veri të Kosovës dhe Metohisë, ndërsa 3 persona u shëruan.

Personi i sapo infektuar është nga Leposavic, ndërsa ata u kuruan nga Kosovska Mitrovica, Zvecan dhe Leposavic.

Sipas komunave, numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara deri më tani duket kështu: Kosovska Mitrovica - 289, Zvecan - 157, Leposavic - 178, Zubin Potok - 109.

Në zonat serbe në jug të Ibrit, që kur infeksioni i parë u regjistrua vetëm në valën e dytë, 250 njerëz u sëmurën.

Në 24 orët e fundit, në zonat në jug të Ibrit, një rast i ri u regjistrua - në Shtërpcë, dhe dy njerëz u shëruan, nga Kosovska Kamenica dhe Gjilani.

Nuk ka pasur vdekje në 24 orët e fundit.

22 pacientë me PCR pozitivë u shtruan në spital, ndërsa 46 ishin në vet-izolim.

18 pacientë u shtruan në spital në Qendrën Klinike-Spitalore në Mitrovicë, 1 në Spitalin Dragisa Mišović dhe 3 të tjerë në Qendrën Klinike të Nishit.

Që nga fillimi i pandemisë, pra që prej 12 marsit, një total prej 5,009 njerëz janë testuar dhe 983 raste të koronavirusit janë regjistruar.

Që nga 18 qershori, aktualisht ka 68 raste aktive dhe 877 të shëruara.

Burimi: Kossev

Pax logo Logo projekta Nsi logo