Ekzistojnë 58 raste aktive të koronavirusit në zonat serbe në Kosovë

Në komunitetet serbe në Kosovë, 44 mostra të testuara nga PCR u gjetën pozitive për koronavirusin e ri, një nga Kosovska Kamenica dhe një nga Leposavic, njoftoi sot Shtabi i Krizave në Mitrovicën e Veriut.

16.09.2020 - 16:03
5 0

Statedshtë deklaruar se tetë pacientë nga seksioni i fundit janë kuruar dhe se ata janë pacientë nga Mitrovica e Veriut (2), Zveçan (2) dhe një pacient nga Leposavić, Kamenica, Shtërpce dhe Prilusha.

Gjithsej 20 pacientë ishin shtruar në spital, 17 në KBC në Mitrovicën e Veriut, një pacient në KBC Dragiša Mišović dhe dy pacientë në KBC Niš.

Siç thuhet, 38 persona janë në vet-izolim, ndërsa në zonat serbe ka gjithsej 58 pacientë me covid-19.

Specifiedshtë specifikuar se nga 12 Mars deri më sot, një total prej 5,097 njerëz janë testuar në zonat serbe në Kosovë, nga të cilat 990 ishin pozitivë për praninë e infeksionit koronavirus.

Që nga fillimi i epidemisë, 895 pacientë janë shëruar.

Burimi; Kosovë-në internet

Pax logo Logo projekta Nsi logo