Akuariumi: Konkurrencë gjysmëfinale dhe finale në sezonin e 4-të të Art Clashes

14.09.2020 - 15:11
Galerija akvarijus likovni okrsaj decembar 2017 17 1

Përfundimi i sezonit të katërt të Art Clashes, i cili u shty dy herë për shkak të pandemisë, do të luhet në Qendrën Kulturore Private "Aquarius" në Kosovska Mitrovica të Mërkurën, 16 Shtator (gjysmëfinale) dhe të Enjten, 17 Shtator 2020 (finale) në orën 18:00. Në gjysmëfinalen e parë, do të takohen Tijana Rodić dhe Milica Grbović nga Niš, ndërsa në të dytën, surpriza më e këndshme e këtij cikli do të jetë Natalija Utvić nga Zubin Potok, e cila do të garojë me David Pavlović nga Kraljevo. Fituesit e këtyre dy përplasjeve artistike do të takohen të nesërmen në finale.

Emrat e anëtarëve të jurisë, si më parë, do të mbahen sekret deri në fillimin e konkursit. Përveç jurisë prej tre anëtarësh (historian arti, artist, gazetar), votat e audiencës vendosin edhe për fituesin.

Çmimi për fituesin e ciklit të katërt të Përplasjeve të Artit është i njëjtë me sezonet e mëparshme - një ekspozitë vetjake në "Ujori" me shpenzimet e PKC.

Fituesit e mëparshëm të Përplasjeve të Artit në "Ujori" janë Vuk Đurić nga Čačak (2016), Stefan Đurđanović nga Niš (2017) dhe Petar Aleksić nga Beogradi (2018), të cilët refuzuan çmimin.

Organizatori siguroi të gjitha kushtet e nevojshme që kjo ngjarje të mbahet në përputhje me të gjitha masat e parashikuara nga ligji për parandalimin e përhapjes së virusit infektiv, kështu që gjysmëfinalet dhe finalet e Përplasjeve të Artit në "Ujori" do të mbahen në prani të një numri të kufizuar vizitorësh (konkurrentë, komisione, juri, përfaqësues të mediave). , stafi).

Burimi: Radio Kosovska Mitrovica

Pax logo Logo projekta Nsi logo