Žitkovac: Zvezda i ove godine pobednik turnira „Trofej Miloša Krasića“

29.09.2019 - 12:46
71490302 2402192483198276 3014075329548386304 n

Turnir koji nosi ime velike fudbalske zvezde sa Severa Kosova – Miloša Krasića, ove godine je u Žitkovcu okupio 16 ekipa sa KiM i iz Centralne Srbije. Zlatnim medaljama juče su se okitili članovi jednog od najboljih fudbalskih klubova u Srbiji – Crvene Zvezde.

Na turniru su učestvovali mali fudbaleri 2009. godine.

Kao i prethodne godine, kada je održan prvi koji je poneo ime velike fudbalske zvezde sa Severa Kosova, i ove godine su mališani najtrofejnijeg kluba u Srbiji, Crvene Zvezde, osvojili prvo mesto.

Drugo mesto pripalo je mališanima FK Zaječar 019, treće beogradskom Partizanu, a četvrto fudbalskom klubu Pazar Juniors iz Novog Pazara.

Nakon završetka turnira, za najboljeg golmana proglašen je upravo golman pobedničke ekipe, Aleksandar Kahriman, dok je Komljenović Relja, takođe iz Zvezde, poneo titulu najboljeg strelca. Pehar za najboljeg igrača pripao je Ivanu Veljkoviću iz Fudbalskog kluba Zaječar 019.

Mališani iz OFK „DIF“ iako su bili prvi u grupnoj fazi, nažalost, bili su poraženi u četvrtfinalu nakon penala.

OFK „Dif“, koji je organizator ovog turnira, zajedno sa bivšim reprezentativcem Srbije, Milošem Krasićem, dodelio je vredne nagrade igračima koji su se pokazali kao najbolji, kao i ekipama.

Nemanja Bulatović iz OFK „Dif“ u izjavi za KoSSev kaže da je prezadovoljan ovogodišnjom organizacijom turnira, a nada se da su i njihovi gosti.

„Sve što smo zamislili tako smo i odradili, utisci su fenomenalni. Turnir iz godine u godinu raste, a nadamo se da će se tako i nastaviti“.

Pozivu OFK „Dif“ odazvali su se mnogi privatnici iz Kosovske Mitrovice koji su pomogli u organizaciji turnira, kao i ostalih aktivnosti.

Da je ovogodišnji turnir bio više od fubala svedoči činjenica da je 250 mališana slobodno vreme provodilo u druženju, kao i to da su spavali kod svojih vršnjaka. Ono što su poneli sa sobom po povratku u svoje domove su svakako uspomene na lepo druženje sa vršnjacima, posete crkvi Svetog Dimitrija u Mitrovici i manastiru u Banjskoj.

Sa druge strane, trenerima, lekarima i roditeljima koji su prešli više stotina kilometara kako bi bodrili svoje mališane, OFK „Dif“ je obezbedio smeštaj u Etno restoranu/motelu „Zavičaj“.

„Nadamo se da su svi uživali na našem turniru i vidimo se sledeće godine!“, poručuju organizatori.

Izvor: Kossev

Pax logo Logo projekta Nsi logo