„Uspavana lepotica“ u Zvečanu, Sočanici i Leposaviću

10.04.2019 - 10:45
15536914272099 ivana kovaevi  jasmina stoiljkovi i tamara tomanovi u predstavi uspavana lepotica   foto kim

Izvođenje dečije predstave „Uspavana lepotica“ u organizaciji Narodnog pozorišta Priština i Doma kulture „Gračanica“ nastavlja se i na Severu Kosova.

U Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu predstava će danas biti izvedena u 13 časova. Za sutra je planirano izvođenje u Sočanici u Domu kulture takođe u 13 časova.

Nrednog dana, ljubitelji pozorišta iz Leposavića, u Centru za kulturu „Sava Dečanac“,  imaće priliku da predstavu pogledaju u 10 časova.

Ova predstava govori o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Predstava nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini način da nam život postane bajka.

U predstavi glume: Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Jasmina Stoiljković, Ivana Kovačević, Milica Mandić, Strahinja Bičanin, Nastasja Stojsavljević i Anastasija Stošić.

„Uspavana lepotica“ je rađena po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Scenografiju potpisuje Goran Stojčetović, scenski pokret Vera Obradović, kostime radila Ana Vranješ a kompoziciju Bojan Stojčetović.

Nakon premijernog izvođenja u Ranilugu još 25. marta, publika je imala priliku da predstavu vidi i u Gračanici, Štrpcu, Šilovu, Partešu, Zubinom Potoku, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici.

Izvor:Kossev

Pax logo Logo projekta Nsi logo