Održana je je prva redovna sednica SO Zvečan

17.04.2019 - 09:38
Opstina zvecan(1)

Predsedavajuća SO Zvečan, Biljana Jaredić u svojoj uvodnoj reči ističe:
Političko-bezbednosna situacija na širem planu je u poslednjih šest meseci bila obeležena odlukom institucija u Prištini da uvedu takse na robu iz centralne Srbije i BiH. Ovakva nepravedna odluka je uticala na naš rad i vodila je ka tome da bojkotujemo centralne institucije. Ipak, imajući u vidu prošlonedeljne dogovore u Beogradu odlučeno je da usled senzitivne bezbednosne situacije i kako ne bi došlo do većih političkih turbulencija ova sednica bude održana danas u zakonskom roku od 6. meseci od poslednje sednice. Bezbednosno, takse su uticale na snabdevanje u našim prodavnicama, apotekama i domovima zdravlja i onemogućile su normalno funkcionisanje kako privrednika tako i potrošača. Mi još jednom apelujemo na njihovo ukidanje kako bi se situacija donekle vratila u normalu.

U narednom periodu opštinu Zvečan očekuje još jedan politički izazov, a to je sprovođenje izbora za gradonačelnika opštine koji će se održati 19. maja. S obzirom da smo u skladu sa dogovorom sa našim Predsednikom Vučićem, a kako bi onemogućili preuzimanje vlasti od onih koji nemaju legitimitet, odlučili da učestvujemo na ovim izborima, nadam se da će oni proteći u najboljem redu.

Takođe, jednostrane odluke Prištine u vezi registracije „Trepče“ i usvajanja „Statuta Trepče“ ne doprinosi miru i stabilnosti i ugrožavaju i onespokojavaju stanovništvo opštine Zvečan. 
Ne smemo zaboraviti odluku Prištine da smeni g. Ivana Todosijevića sa mesta Ministra administracije I lokalne samouprave kao I smenu g. Nenada Rikala sa mesta Ministra poljoprivrede - ističe Biljana Jaredić.

Pax logo Logo projekta Nsi logo